Wszystkie zgłoszenia
Zgłoszenia Azul: Pojedynek
#158891: "Colored tiles did not move to broken tiles between rounds with no legal placement"
O czym jest to zgłoszenie?
Co się stało? Wybierz z poniższych opcji
Zasady: zasada gry nie była przestrzegana
Szczegółowy opis
• Która z zasad gry nie była przestrzegana w adaptacji BGA
When all three dome tiles are placed and there is no legal placement for the colored tiles in that row, the colored tiles are supposed to be moved to the broken tiles• Czy naruszenie zasad gry jest widoczne w powtórce rozgrywki? Jeżeli tak, to w ruchu o jakim numerze?
Not sure how to see which move number it happened.
• Jaką masz przeglądarkę?
Safari v18
Historia zgłoszeń
2025 lut 21 22:26 •
bentmeeple • Błąd nie został jeszcze odtworzony przez programistów:
2025 lut 21 23:31 • Some clarifications that might help in reproducing the problem. The rows in question were incomplete, but since three dome plates were already present they would have been impossible to score even had they been eventually completed. Should the tiles only be removed if the rows were complete? The rules do not specifically state that only *complete* rows are moved to broken tiles, which would imply that incomplete rows should be moved. It would have been nice if the rules or examples explicitly spelled out that distinction so there is no confusion.
timpactful • Błąd nie został jeszcze odtworzony przez programistów:
2025 lut 22 11:53 • Also occurred here. Player monjohn placed their 3rd plate in row 5, which meant that the dark blue tiles in that row have no place to go. By the rules of the game, these tiles should be cleared during the scoring phase for that round.
boardgamearena.com/1/azulduel?table=633914400
boardgamearena.com/1/azulduel?table=633914400
GamerDeath • Błąd nie został jeszcze odtworzony przez programistów:
2025 lut 25 21:21 • Problème survenu sur notre table 635624807
Les 3 tuiles dômes ont bien été placées, impossible de jouer ma tuile bleue ciel. Elle n'est pas partie dans les tuiles cassées comme attendue par les règles.
Survenu en Tour 3.
Les 3 tuiles dômes ont bien été placées, impossible de jouer ma tuile bleue ciel. Elle n'est pas partie dans les tuiles cassées comme attendue par les règles.
Survenu en Tour 3.
MWbkn • Błąd nie został jeszcze odtworzony przez programistów:
2025 mar 18 20:19 • The rules seem unclear on this point, not sure if this is really a bug. Also see boardgamegeek.com/thread/3471393/taking-tiles
Dodaj coś do tego zgłoszenia
Dodaj tutaj wszystko, co wydaje się istotne dla odtworzenia tego błędu lub zrozumienia twojej propozycji:
- Kolejne ID stołu / ID ruchu
- Czy F5 rozwiązało problem?
- Czy problem zdarzył się kilka razy? Za każdym razem? Losowo?
- Jeżeli masz zrzut ekranu z tym błędem (dobry zwyczaj) możesz użyć Imgur.com, żeby wrzucić go do Internetu i potem skopiować łącze do niego tutaj.